In- en uitstroom gegevens nu ook beschikbaar op maand/dag niveau

Het dashboard in- en uitstroom kan vanaf heden worden opgevraagd op basis van schooljaar of kalenderjaar. Met de knop "Schooljaar|Kalenderjaar" kunt u kiezen of u de in- en uitstroom gegevens per schooljaar of kalenderjaar wilt laten weergeven in het dashboard.

Daarnaast is het dashboard uitgebreid met de grafiek "per maand uitgesplitst" waarin de in- en uitstroom aantallen per maand worden weergegeven om nog gedetailleerder inzicht te krijgen in deze gegevens. De gegevens worden zoals u gewend bent opgesplitst naar zij-instroom, instroom, zij-uitstroom en uitstroom. De volgorde van de maand weergave in de grafiek wordt gebaseerd op schooljaar of kalenderjaar, afhankelijk van wat u geselecteerd heeft.

De nieuwe grafiek werkt als volgt: Als u de muisaanwijzer over een staaf beweegt, krijgt u een overzicht te zien van de exacte aantallen in de desbetreffende maand. Door op een staaf van een bepaalde maand te klikken, worden de gegevens in de overige grafieken en de tabel op de geselecteerde maand gebaseerd. U kunt gegevens in de grafiek verbergen of weergeven door er in de legenda onder de grafiek op te klikken. Klikt u bijvoorbeeld op ‘Instroom’ dan wordt dit niet meer in de grafiek getoond en wordt de tekst in de legenda grijs. Klikt u er opnieuw op dan worden de gegevens weer getoond.

In de tabel onderaan het dashboard zijn ook een aantal wijzigingen doorgevoerd. De inschrijf- en uitschrijvingsdatum is toegevoegd aan de tabel om op dag niveau inzichtelijk te maken wanneer leerlingen in- of uitgestroomd zijn. De gegevens in de tabel kunnen gemakkelijk geëxporteerd worden naar Excel zodat u een gedetailleerde analyse zou kunnen uitvoeren. De volgende gegevens zijn uit de tabel verwijder: Bekend bij BRON, NOAT/CUMI en Bekostigd. Hiervoor is gekozen omdat deze gegevens ook al in het leerlingaantallen dashboard worden weergegeven en door ruimte tekort in de tabel.

Wilt u graag meer informatie hebben over hoe het dashboard precies werkt klik dan op de knop "uitleg" rechts op de pagina, dan krijgt u een rondleiding door het dashboard. Mocht u onverhoopt toch nog vragen hebben of wensen laat het dan weten via de "help" knop rechts op de pagina.