Multiview

een korte introductie

 

Met Multiview wordt het mogelijk om uw eigen dashboards samen te stellen.

Alle grafieken van bestaande dashboards en kengetallen zijn beschikbaar en zijn naar wens te combineren. Het wordt nu dus mogelijk om verschillende inzages naast elkaar te positioneren om snel te kunnen vergelijken. Verschillende scholen, verschillende toetsen of een overzicht van FTE's naast de DUO-prognoses om uw toekomstige beleid te maken, het is nu mogelijk!

Heeft u vragen over het dashboard of aanvullende wensen, laat het ons gerust weten!

 
 

Hoe werkt Multiview?

Stap 1 - nieuw dashboard maken

In het Dashboards-menu ziet u onderaan (nieuw dashboard maken) staan. Als u daarop klikt, wordt er een nieuw, leeg dashboard getoond.

 

Dropdown-menu voor nieuwe grafiek

Stap 2 - nieuwe grafiek toevoegen

Bovenaan het lege dashboard ziet u twee knoppen, nieuwe grafiek en nieuw tekstblok. Als u op 'nieuwe grafiek' klikt, opent zich een selectiescherm.

 

Drowdown-menu voor filterselectie nieuwe grafiek

Stap 3 - grafiek selecteren

Op het selectiescherm werkt u van boven naar beneden. Eerst kiest u een dashboard waarop de gewenste grafiek zich bevindt, bijvoorbeeld 'Leerlingaantallen'. Vervolgens kunt u een grafiek van dat dashboard selecteren, bijvoorbeeld 'Leerlingen per bestuur/school'.

 

Selecteren van nieuwe filters

Stap 4 - filters en selecties instellen

Na het selecteren van de grafiek krijgt u de mogelijkheid om specifieke filters en instellingen in te stellen. Afhankelijk van de geselecteerde grafiek zijn hiervoor meer of minder mogelijkheden. Na het invoeren van de gewenste filteropties en instellingen, kan de grafiek 'toegevoegd' worden en verschijnt deze op het dashboard.

 

 

Knopje voor het wijzigen van deze grafiek

Stap 4a - Aanpassen van selecties en filters

Indien u wijzigingen wilt doorvoeren op de gemaakte filters, kan dat via het 'wijzigen'-icoon bij iedere grafiek.

 

Vergroten, verkleinen of slepen gaat via de randen van een grafiek

Stap 5 - Grafiek verplaatsen en aanpassen

Nadat een grafiek is toegevoegd, is deze te verplaatsen of in grootte aan te passen: als u de muiscursor boven een grafiek houdt, ziet u in de hoeken en aan de zijkanten pijltjes verschijnen. Deze kunt u gebruiken om de grafiek te vergroten of te verkleinen. Aan de bovenkant van een grafiek kunt u de grafiek slepen naar een andere positie op het dashboard.

 

Nieuw tekstblok inclusief opmaak-knoppen

Stap 6 - Tekst toevoegen

Als u uitleg of een beschrijvende tekst wilt toevoegen, kan dat via tekstblok toevoegen. Er opent zich dan een venster waarop u tekst, inclusief beperkte opmaak, kunt toevoegen.

 

Geef het dashboard een naam

Stap 7 - Een naam geven

Tot slot wilt u uw dashboard natuurlijk een beschrijvende naam geven. Dit kan via de knop instellingen die u rechtsboven in het dashboard vindt. Standaard staat hier 'Nieuwe dashboard', maar deze naam is geheel naar wens aan te passen. Tevens zal het dashboard onder deze naam beschikbaar worden in het hoofdmenu 'Dashboards'.

 

Verder verdiepen in Multiview?

Bezoek eens een webinar! In een korte sessie wordt er nog veel dieper ingegaan op de mogelijkheden van Multiview! Geïnteresseerd of meer weten over de mogelijkheden?