Filteren en snelzoeken op organisaties

Om snel de gegevens van één specifiek deel van de organisatie te kunnen zien, kan er op de knop Organisaties worden geklikt. Vervolgens kan er met het zoek-icoon direct gezocht worden naar de juiste organisatie.


Uitleg per dashboard

Op veel dashboards staat er een grote 'Uitleg'-knop aan de rechterkant van het scherm. Deze knop toont de zogenaamde joyride: een serie gedetailleerde beschrijvingen per onderdeel van het dashboard. Hiermee wordt bijvoorbeeld meer informatie getoond over achterliggende berekeningen of hoe een grafiek geïnterpreteerd moet worden. 


Export van Leerlingaantallen

Vaak is het gewenst om gegevens van leerlingaantallen verder te bewerken. Om snel te kunnen beschikken over een CSV (Excel) bestand met daarin de verschillende aantallen, is er een exportmogelijkheid toegevoegd op het leerlingaantallen-dashboard. Alle gegevens die het meest regelmatig nodig zijn, staan in het bestand en kunnen direct bewerkt worden. Is er behoefte aan andere gegevens? Laat het gerust weten!


Leerlingen per leerjaar

Het aantal leerlingen per leerjaar is eenvoudig op te vragen via het Leerlingaantallen-dashboard. Rechts onderaan het dashboard wordt een grafiek gepresenteerd waarop per groep het aantal leerlingen staat. In combinatie met of de grafiek daarboven of de organisatie-selectie kan er snel worden ingezoomd naar een specifieke school.

Om bijvoorbeeld het aantal leerlingen in groep 8 per school te zien: op het leerlingaantallen-dashboard klik je op leerjaar 8 in de grafiek rechtsonder (het dashboard filtert alle gegevens op leerjaar 8) en vervolgens klik je rechtsboven op het bestuur om te 'downdrillen' naar alle individuele scholen. Dit wordt geïllustreerd in de video rechts.


(Te) grote grafieken

Afhankelijk van bijvoorbeeld het aantal organisaties in de boom, kunnen grafieken aardig lang worden. Soms zelfs te lang om in zijn geheel te presenteren. In plaats van te moeten scrollen, kan je er ook voor kiezen om de grafiek in een popup te tonen. Hiermee wordt het analyseren en vergelijken van verschillende organisaties aanzienlijk eenvoudiger.


Printen van grafieken

Het kan voorkomen dat een dashboard zonder kleuren geprint wordt. Om dit op te lossen, kan er bij de printopties gekozen worden voor 'Achtergrondkleuren printen' (of 'print background colors' of soortgelijk). Indien die optie is aangevinkt, wordt het dashboard netjes geprint. 


Samengesteld rapport

Bij het aanvragen van rapportages wordt soms het vinkje 'Samengesteld rapport' getoond. Dit betekent dat alle organisaties die zijn aangevinkt in de organisatieboom in één rapport kunnen worden samengevoegd. Handig om totalen te zien van meerdere organisaties tegelijk!

Let op: dit vinkje wordt alleen getoond indien van toepassing. Indien het niet mogelijk is om gegevens samen te voegen of wanneer er één hoogste organisatie-niveau is geselecteerd, wordt het vinkje niet getoond.


Gewoon overal klikken!

Binnen Ultimview kan je gewoon overal op klikken! Gegevens van de dashboards kunnen namelijk via Ultimview nooit worden aangepast. Klik dus gewoon rond en ontdek de verschillende interacties die je Ultimview biedt!


Nog meer uit Ultimview halen?

Kijk eens naar de mogelijkheden van een training. Dit kan zowel op locatie als bij ons in Deventer!